Izdelki

Naš proizvodni program obsega sintrane in lite AlNiCo magnete, sintrane SmCo in NdFeB magnete, NdFeB plastomagnete na osnovi PA in PPS ter tudi magnetne sisteme na osnovi teh izdelkov.

LiMAG

LIMAG

Liti AlNiCo magneti

Glavni prednosti litih AlNiCo magnetov sta visoka maksimalna delovna temperatura, tudi preko 500°C ter zelo dobra korozijska obstojnost.

VEČ

  simag

  Simag

  SIMAG

  Sintrani AlNiCo magneti

  Tako kot liti se tudi sintrani AlNiCo magneti odlikujejo z visoko maksimalno delovno temperaturo in dobro korozijsko obstojnostjo. Tehnologija sintranja je primerna za izdelavo magnetov bolj kompleksnih oblik in manjših dimenzij.

  VEČ

   remag-1-5

   Remag (SmCo5)

   Remag SmCo5

   Sintrani SmCo5 magneti

   SmCo5 magneti se proizvajajo na podobnen način kot Sm2Co17 magneti. V primerjavi z njimi imajo rahlo nižjo remanenco in nižjo maksimalno delovno temperaturo. Primerni so za aplikacije, kjer so potrebna nizka magnetilna polja.

   VEČ

    Remag (Sm2Co17)

    Remag Sm2Co17

    Sintrani Sm2Co17 magneti

    Sm2Co17 imjo v primerjavi z AlNiCo magneti veliko višjo koercitivnost, kar pomeni, da so bistveno bolj "odporni" na razmagnetilna polja. V primerjavi z NdFeB pa tudi SmCo5 magneti imajo Sm2Co17 magneti višjo maksimalno delovno temperaturo.

    VEČ

     Remag NdFeB

     Remag NdFeB

     Sintrani NdFeB magneti

     Sintrani NdFeB magneti so v principu "najmočnejši" med vsemi pernamentnimi magneti in so na voljo v veliko različnih "kvalitetah", ki se med seboj rahlo razlikujejo. Kljub dokaj nizkim maksimalnim delovnim temperaturam so uporabljeni v številnih sodobnih aplikacijah.

     VEČ

      Plastomag

      Plastomag

      Plastomagneti

      Podjetje Magneti Ljubljana d.d. izdeluje različne tipe plastomagnetov na osnovi različnih magnetnih prahov (NdFeB, SmCo,…) in veziv (PA6, PA12, PPS,…).

      VEČ